Novinky

Aktuální a nová bezpečnostní a hygienická pravidla ve firmě v souvislosti s COVID 19

Dobrý den,
v úterý se zástupci komise BOZP ZV OS KOVO účastnili auditu COVID 19 za účasti zástupců EHS, byli jsme seznámeni s nově nastavenými pravidly hygieny, desinfekce a dalšími opatřeními spojenými s epidemií.
Zvýšila se četnost úklidů, každý týden jsou ozónem desinfikovány všechny společné prostory, svačinárny, jídelna, toalety, sprchy, šatny, kanceláře atd.. Jsou pravidelně kontrolovány a doplňovány desinfekce na toaletách. Nově budou umístěny v nejbližších dnech u vstupů do hal k turniketům, také před svačinárny a na další frekventované místa stojany s desinfekcemi.
Stále dále platí povinnost nošení roušek, které vedoucí mají každý den možnost fasovat v době od 10-10,30 v kanceláři na hale M2. Je možnost vybrat si z více typů, od prodyšnějších, zdravotních, bavlněných nebo plátěných.
Každý dbejme také v práci na důkladnou hygienu, na odstupy mezi kolegy, tam kde to je možné. Nehledejme, jak to nejde udělat, vždyť přece jde o naše zdraví a našich rodin, žádáme Vás, respektujme nařízení a dodržujme na maximum vše, co každodenně slyšíme všude kolem nás.
Požádali jsme a pracuje se na tom, aby byl vypracován harmonogram přestávek tak, aby jste se v upravených časech střídali ve společných prostorech a neshromažďovalo se zbytečně moc lidí ve stejnou dobu v malém prostoru.
Pokud se setkáte s nějakými nedostatky ohledně hygieny, neprodleně hlaste svým nadřízeným.
Již brzy se vrátíme všichni zpět do práce, bude to možná trochu jiné, ale věříme, že vše zvládneme a budou zpět plány a bude dost práce pro všechny. Díky všem vám, buďte zdraví a brzy na viděnou. Za BOZP Jana Hudáková