Zápis ze schůzky důvěrníků ze dne 5.6.2020

4. SCHŮZE ÚSEKOVÝCH DŮVĚRNÍKŮ ZE DNE 5.6.2020
VEDENÍ: Z.Vitamvásová, P.Svoboda
P.Svoboda zhodnotil situaci Covid 19 ve firmě, výrobu během nouzového stavu a současný stav. Dovyrobily se skluzy, náhradní díly, v současné době máme plné sklady, nemáme vícenáklady na dopravu.
Výhled na květen byl vyrábět na 50%, ale vyrábělo se cca 46%, v červnu výhled je 75%, ale bohužel jedeme na cca 60%, výhled na červenec byl vyšší než 75%, v současné době máme informace o odstávkách Ford a ŠKODA (až 6 týdnů), takže nesplníme pravděpodobně předpokládané plány, na podzimní měsíce vypadá výhled na navýšení výroby oproti současným měsícům.
Ford, Škoda – plány na 2 směny
JLR – nevyrábíme, minimální požadavky
PSA – prozatím neotevřeli žádnou továrnu, nedodáváme.
Od 1.5. jsou i nadále na zkrácených prac. úvazcích zaměstnanci PD.
Od 1.6. pozice THP a IL pracují v módu zkrácené pracovní doby 80%.
Část operátorů, seřizovačů, transportérů jsou stále na překážce 70% náhrady mzdy.
Rychvald vyrábí na 20%, výrobu ovlivňuje zákazník JLR.
V příštím týdnu (od 8.6.) bude zaměstnancům předložen plán dovolených po jednotlivých úsecích. Dle odstávek zákazníka.
Z.Vitamvásová informuje o novém nastavení výpočtu výkonnostních prémií pro tento fiskální rok, který byl schválen minulý týden v Americe. Jediná ČR má návaznost plnění cílů na výplatu prémií. V ostatních lokacích jsou pouze sledovány nastavené cíle, bez finančních odměn.
V následujících dnech budou probíhat schůzky s dělníky, kde jim budou vysvětleny nové cíle prémií, informace o zpožděné výplatě docházkového bonusu apod. V plánu je Town Hall pro THP dne 11.6., pro výrobu 16.6.
ŽÁDÁME VÁS O CO NEJVĚTŠÍ ÚČAST NA SETKÁNÍCH A TAKÉ ZDE MÁTE PROSTOR NA ODPOVĚDI NA VAŠE DOTAZY.
RŮZNÉ, ODPOVĚDI NA DOTAZY:
 NOVÝ BENEFIT Cafeterie – Beskydské divadlo NJ – zakoupení vstupenek na pokladně. Nutnost čipové karty, zakoupit možno přes eshop benefitu.
 Stěhováním lisů a montáží z haly M3, M14 se vytváří volná místa pro nové stavby nástupců C519, B479.
 Roušky ve firmě zatím stále jsou povinné, Krajská hygienická stanice monituruje situaci a prozatím je nutné toto opatření.
 Dovolené – nárok na celou dovolenou je po 60 odpracovaných dnech v kalendářním roce.
 Docházkový bonus není zrušen, je vyplácen v měsíci zpětně, dle přítomnosti na pracovišti.
 Cafeterie – malá informovanost
Zapsala: Jana Hudáková, hospodář OS KOVO 8.6.2020